Nieuw! Donkersloot Authentics


‘DONKERSLOOT AUTHENTICS’ 
(MIXED MEDIA MET DOORGESCHILDERDE LIJST)

Het afgelopen jaar heb ik mij bezig gehouden met de ontwikkeling van een volkomen nieuw soort kunstwerk dat ik inmiddels tot ‘Authentics’ heb gedoopt.

Wat zijn ‘Donkersloot Authentics’?

Donkersloot Authentics zijn schilderstukken op verschillende aan te vragen formaten, linnen doeken, in de beroemde houten Donkersloot-lijst, die in de eerste instantie door mij met veel kleur en dikke verf in abstracte stijl worden beschilderd.

Vervolgens zoek ik uit mijn honderden oude schilderijen een fragmentarisch beeld en dat druk ik gedeeltelijk over deze abstracties heen op een soort ‘moderne zeefdruktafel’. In oude stijl, ‘dekkend’ gedrukt, met dikke moderne inkten.

Vervolgens komt dit doek met Donkersloot-lijst, met deze twee gecombineerde technieken weer op mijn schilderezel terug, en kwast ik het geheel af tot een volstrekt uniek werk. Als het klaar is wordt het schilderij glanzend gevernist met UV-bescherming.

Door deze zogenaamde ‘Mixed Media’ is het nu mogelijk om een dik, over de lijst mee- beschilderd Donkersloot schilderij, met beschilderde lijst, aan te bieden voor een zeer betaalbare prijs.

Op de bijgaande foto ziet U hoe uniek de werken zijn; Door de originele beschildering is elk doek zeer verschillend, terwijl de oorspronkelijke grafiek nagenoeg hetzelfde is.

We beginnen U alvast drie verschillende Authentics aan te bieden. Er volgen in de loop der tijd telkens nieuwe werken.

Peter Donkersloot.