Over Donkersloot Factory


Donkersloot Factory is de nieuwe online gallery van de kunstenaar Peter Donkersloot waar hij betaalbare gesigneerde edities van zijn werk aanbiedt. Omdat een origineel schilderij niet voor iedereen betaalbaar is willen we de mogelijkheid bieden een Donkersloot Classic aan te schaffen voor sympathieke prijzen. Daarom zijn er nu nieuwe edities door Peter Donkersloot gemaakt exclusief voor Donkersloot Factory.

Dit zijn de Donkersloot Gesso Giclées, een hoogwaardig giclée op canvas op 3D- doek met een dikte van 4 cm en speciaal bewerkte ondergronden. Deze edities zijn van hoge kwaliteit. Alle werken worden door Peter Donkersloot hand gesigneerd en geleverd met het Certificaat van Echtheid. U kunt de Donkersloot Gesso Gicleés bezichtigen in de Peter Donkersloot Galerie in Amsterdam.

 Ook zijn er nu de Donkersloot T-shirts, een mooie originele collectie T-shirts die zich gestaag gaat uitbreiden met nieuwe verrassende ontwerpen. We beginnen met Ramses Shaffy en John Malkovich. In de nabije toekomst komen er steeds meer Classics bij dus kijk regelmatig op de Factory website!

 Peter Donkersloot schilder

 Een woord van Peter Donkersloot:

Donkersloot 30 jaar schilder.

 Dit najaar van 2017 is het precies dertig jaar geleden dat ik mijn carrière startte als kunstschilder. Ik maakte vooral landschappen in die tijd en exposeerde in het begin meestal op landgoederen, koetshuizen of andere mooie buitenplaatsen in de provincie. Midden in de natuur waar ik die landschappen had geschilderd. Veelal de Betuwe waar ik woonde destijds.

Nu, al die jaren verder zijn mijn schilder-onderwerpen talrijk geworden, maar ben ik vooral bekend geraakt door mijn fragmenten en portretten uit beroemde en legendarische speelfilms.

Inmiddels is er grote vraag naar deze ‘Classics’ zoals we de ‘Movie-Icons’ na al die jaren wel zouden kunnen noemen.

Zoals de moderne Iconische portretten die ik heb gemaakt van Marlon Brando als de Maffia vader Vito Corleone, andere fameuze Movie-Legends en beroemdheden uit de fifty’s, sixties en seventies als Marilyn Monroe, Scarface, Brigitte Bardot, Sophia Loren, The Godfather, Kennedy enz enz. Deze Classics zijn nu dus als Donkersloot Gesso Giclee Edities online te bestellen op www.donkerslootfactory.nl

Mijn Originele schilderijen.

In mijn galerie aan de Spiegelgracht in Amsterdam is dit werk in de originele vorm, als schilderij te bezichtigen. De originele werken van mijn hand zullen voornamelijk door de Peter Donkersloot Galerie worden aangeboden met Certificaat van Echtheid.

Ook mijn ingeschilderd grafiek met de bekende originele door-geschilderde Donkersloot lijst zijn in de galerie verkrijgbaar. Deze zijn lager geprijsd dan mijn originele schilderijen, en zijn door mijn persoonlijke aandacht en de uren werk die ik eraan heb een hoogwaardige authentieke Donkersloot editie.

 De prijzen van deze originele schilderijen zijn door de jaren heen behoorlijk gestegen en moeten dus met respect en zorgzaamheid behandeld worden door liefhebbers en vakmensen die de galerie besturen.

Zij, Jan Hoopman en Eline Tassopoulos zijn geheel deskundig aangaande mijn werk, en kunnen U alle mogelijke vormgeving, maatgeving, prijsstelling en technieken van ‘Donkersloot-kunst’ nauwkeurig uitleggen en tonen. Ook kunnen zij u adviseren over schilderijen in opdracht.